Isoäidin eliöt

Wirkkulan värikkäät persoonat

Marco Rotta ja Ella Ripanoff

Marco on Nino Rotan pikkuveli. Marco oli päättänyt, että hän haluaa muuttaa isoveljen luo Wirkkulaan. Mama Rotalla ei ollut mitään sitä vastaan vaan hän oli ihan tyytyväinen muutosta sillä Mama ja Papa Rotalla on 12 lasta, joten pizzaa menee ihan kiitettävästi. Olipahan yksi suu vähemmän ruokittavana.

Ainoa neuvo, jonka Mama Rotta sanoi pojalleen tämän lähtiessä Wirkkulaan oli, että älä haaveksi poika vaan syö pizzasi.

Ella taas on Sergei Ripanoffin veljen tytär. Sergein veli ja tämän vaimo menehtyivät auto-onnettomuudessa Ellan ollessa yksivuotias. Sergei otti tytön kasvattityttärekseen ja Ellalle Sergei onkin kuin oma isä. Ella ei muista omia vanhempiaan, mutta Sergei on kertonut tytölle paljon veljestään ja tämän vaimosta.

Marco on 11 vuotias ja Ella on 12 vuotias. Murrosikä häämöttää jo lähellä, mutta vielä he leikkivät yhdessä mielikuvitusleikkejään. Ella rakastaa kaikkia vanhoja SF-elokuvien sankarittaria ja usein ne ovatkin Ellan leikkien päähenkilöitä. Marco taas ei ole niinkään innostunut Ellan leikeistä, mutta kun muitakaan leikkikavereita ei aina ole lähellä, tyytyy hän leikkimään Ellan kanssa.

Niinpä nytkin eräänä aurinkoisena päivänä Ella pyyteli Marcoa leikkimään kanssaan: - Marco, leikitään vaikka Munkkiniemen kreiviä, sitä missä se Leif Wager laulaa sitä laulua sua vain yli kaiken mä raa-a-kastan….

- No ei todellakaan, enkä minä laula mitään rakkauslauluja, puuskahti Marco,- Yäk!!!

- Höh, sinä olet tylsä, Ella vastaa, - entäs sitten se Kulkurin valssi, siinä Ansa Ikosella oli niin ihania mekkoja?

- Mekkoja ja mekkoja, Marco alkoi jo hermostua, - aina sinä vaan puhut niistä mekoista. Tyttöjen juttuja. Tylsää.

- Niin mutta kun ne ovat niin ihania. Minä haluan olla nättinä, alkoi Ellakin jo hermostua.

Marco katsoi Ellaa kiukkuisena. - Kuule leikitään mielummin Batmania ja Kissanaista. Sinä voisit olla se Kissanainen ja sitten tämä Batman tulee ja alkaa taistella Kissanaisen kanssa, viuh viuh miekka heiluu ja..

- Eikä!!! huusi Ella, minä en halua olla Kissanainen!

- Sinä olet kuin Justiina, huusi Marco takaisin, Justiina, Justiina, lällällää

- No silloin sinä olet Pekka Puupää, huusi Ella, - Puupää, Puupää, se sinä kyllä olet. Sinä olet ihan oikea tyhmä Puupää!

- Ja sinä olet sitten Sentraali-Santra ja ja ja sitten sinä olet se ilkeä vanha eukko siitä Palmu elokuvasta se se Rygseck vai mikä se olikaan, huutaa Marco kasvot punaisina takaisin.

Ja jälleen kerran alkoi huutotappelu Ellan ja Marcon välille. He haukkuivat ja nimettelivät toisiaan kaikenlaisilla ilkeillä haukkumasanoilla, jotka eivät välttämättä ole ihan painokelpoisia.

Sergei kuuli lasten riidan ja juoksi hätiin: - Hei, hei, mikäs nyt on hätänä? Tehän tappelette kuin Suomisen Olli ja Pipsa!

Ella katsoi setäänsä ja purskahti itkuun: - En minä ole mikään Suomisen Pipsa, nyyhkytti Ella, - minä haluan olla nätti ja minä haluan, että minulla on hienot vaatteet niin kuin Ansa Ikosella ja, ja...

- Kuulkaapas nyt, riitapukarit, sanoi Sergei, - ettekö te voisi keksiä ihan omaa leikkiä, jotain sellaista mistä ei aina tulisi riitaa.

Marco potki kiviä ja katseli muualle ja Ella vielä nyyhkytti jonkun aikaa. Viimeinen Ella sanoi Marcolle kyynelten kuivuessa kasvoille: - Hyvä on, leikitään sitten sitä tyhmää Batmania…

Marco katsoi Ellaa ja keksi: - Mitäs jos leikitäänkin niin, että Batman tulee pelastamaan sen Ansa Ikosen?

Ellan katse kirkastui: - Joo hyvä idea, minä voisin olla vaikka jossakin metsässä, rosvot olisivat siepanneet minut ja sitten tulisi Batman pelastamaan ja sitten Batman laulaisi Sua vain yli…..

- Eikä laula, puuskahti Marco, - Batman ei laula ikinä, mutta joo, minä voisin tulla pelastamaan sinut sieltä metsästä ja viuh viuh miekka heiluisi ja sitten me ajettaisiin Batmobiililla ja sinun mekko liehuisi tuulessa..

- Joo, se olisikin kivaa, innostui Ella, - ja sitten voisi vaikka joku muu rosvo tulla taas Batmanin kimppuun ja Batman voittaisi senkin ja sitten me taas ajettaisiin Batmobiililla…

Iloisesti hypellen Ella ja Marco alkoivat leikkiä Ansa Ikosta ja Batmania.

Sergei katseli hetken lasten perään ja naureskeli itsekseen katsellessaan lasten leikkejä. - Onneksi murrosikä on vielä parin vuoden päässä, hän huokaisi ja lähti sisälle keittämään teetä itselleen ja Ninolle.

Jälleen kerran oli yksi riita selvitetty ja kaunis aurinkoinen päivä sai jatkua rauhassa lasten iloisten leikkiäänien kaikuessa lähimetsästä.

Marco ja Ella kaverukset ja riitapukarit.