Isoäidin eliöt

Wirkkulan värikkäät persoonat

Taiteilija Paul Sirén

Taiteilija Paul Sirén heittomerkillä, on kiertänyt ympäri maailmaa. Hän on maalannut niin tunnettuja henkilöitä kuin tuntemattomiakin. Hänen maalauksiaan on ollut esillä kaikkialla maailman suurissa taidegallerioissa.

Huhujen mukaan Paul Sirén heittomerkillä olisi ollut Ranskassa itsensä mestari Reno Vaarin opissa.

Paul Sirén heittomerkillä, oli tunnettu näky myös Moulin Rougessa. Siellä hän istui iltaa muiden taiteilijakavereidensa kanssa aina pikkutunneille saakka. Viini virtasi ja laulu raikui.

Siellä Paul tapasi paljon kauniita neitoja ja salaperäisiä naisia, jotka sekoittivat nuoren taiteilijan pään. Eräs Moulin Rougen laulajattarista; salaperäinen Ebony vei Paulin sydämen. Paul rakastui palavasti, mutta vastarakkautta hän ei koskaan saanut.

Huhutaan, että Paul Sirén heittomerkillä, ei koskaan riisu baskeriaan. Hän peittää baskerillaan puuttuvan korvansa. Jotkut sanovat, että Paul olisi leikannut itseltään korvan osoittaakseen rakkutensa suuruuden Ebonylle, mutta Ebony oli vain leikitellyt Paulin tunteilla.

Ilkeiden juorujen mukaan Paul olisi menettänyt korvansa katutappelussa. Hän olisi tapellut Ebonysta ja taistelun tiimellyksessä joku olisi sivaltanut Paulilta korvan pois. Kukaan ei tiedä varmuudella, kumpi tarina on totta.

Wirkkulan nuoret tytöt kuitenkin huokailevat Paulin kävellessä heidän ohitse. Tytöt supattelevat, kuinka ihanaa on sellainen tosirakkaus, että leikkaa jopa itseltään korvan irti.

Nykyään Paul Sirén parantelee särkynyttä sydäntään Wirkkulan rauhallisessa kylässä. Hänen masennuksensa on alkanut parantua ja hän on taas aloittanut maalamisen. Hän on pyytänyt nuorta Säveltä mallikseen. Sävel on jo istunut useana iltana hänen mallinaan ja kertoillut Paulille elämäänsä Wirkkulassa. Sävelen soljuvat tarinat ovat lääkettä Paulin sydämelle ja ehkä, kenties, saattaa ilmassa olla pientä ihastumista.

Taiteilija Paul Sirén, heittomerkillä, ei koskaan riisu baskeriaan