Isoäidin eliöt

Wirkkulan värikkäät persoonat

Sointu ja Sävel Lystikallio

Sointu ja Sävel ovat iloiset ja lystikkäät siskokset. He ovat aina olleet sitä mieltä, että kun etsit ympärillesi värejä ja hassuja asioita, ei voi olla alakuloinen.

Heillä on oma satubalettikoulu Lysti-Pompppu. Satubalettitunnit ovat tarkoitettu aivan kaikille niin vauvoille kuin vaareille ja mummoille. Siskosten tunnit ovatkin olleet aina kaikkien suosiossa.

Satubalettitunnit ovat nimensä mukaisesti satubalettitunteja. Sointu lukee satua ja Sävel tanssii ja eläytyy satuun liikkuen. Ja kaikki, jotka osallistuvat tunneille eläytyvät omalla tavallaan satuun. Sääntöjä ei ole, eikä niitä sallita. Iloinen mieli on ainut sääntö ja sekään ei ole varsinainen sääntö. Pääasia että kaikilla on hauskaa.

Ja hauskaa kaikilla onkin, välillä hypitään ylös ja alas, hiivitään, irvistellään, pyllähdetään pepulleen ja noustaan ylös. Loikitaan ja koikitaan ja mikä parasta; nauretaan niin lujaa kuin vain voi.

Satubaletti tunti alkaa ja päättyy aina samalla tavalla: ”Hyppää ylös, hyppää alas, heiluta tassua, kutita massua. Päätä pyöritä, tossuja nyöritä, rapsuta korvia, puhalla torvia: töttöröö!!!” Sen jälkeen Sointu kaivaa satukirjan esiin ja hassun hauska tunti voi alkaa.

Sointu ja Sävel Lystikallio